בעוד שמיגונית מהווה סוג של מבנה פשוט אשר נועד להגן על אנשים מפני פגיעות אפשריות, כגון פגיעות של פגזים וטילים, מיגוניות מסוימות מאפשרות הגנה גם מפני תקיפת גז. אם אתם מעוניינים להציב את המיגונית בשטח שלכם, ישנם דגשים חשובים להביא בחשבון – קראו כאן לגבי מיגונית מחיר ומידע נוסף.
אילו סוגי חדרי מיגון קיימים בישראל?
בישראל, מיגונית וחדרי ממ"ד הם חלק אינטגרלי מהחיים, לדאבוננו זהו חלק מהמהות של להיות ישראלי בארץ הקודש. חדרי ממ"ד ומיגוניות נמצאים בכל מקום, החל מבתי ספר, מרכזי קניות ומשרדים, וכלה בבתי מגורים פרטיים ובשטחים פתוחים למיניהם שבהם לא קיים ממ"ד תקניים. כאשר מעוניינים להתקין או להציב חדר מוגן, ישנם שני סוגים עיקריים של חדרי מיגון הניתנים לבחירה. הסוג הראשון הוא מיגונית קבועה, מה שלעיתים נקרא גם "שיפור מיגון" בבית. סוג זה כולל את חיזוק הקונסטרוקציות והבטון בחלל מסוים בדירה, בעוד שהסוג השני הוא מיגונית ניידת שאינה מצריכה תהליכי שיפור מיגון ובנייה. מעבר ל-2 האלו שציינו, כמובן שגם ניתן לבנות חדר ממ"ד לכל דבר ועניין.
2 סוגי מיגונית עיקריים
רגע לפני שנרחיב לגבי מיגונית מחיר ועלויות התקנה, נציין כי ישנן מיגוניות מסוגים שונים וכך המחיר משתנה בהתאם לסוג המיגונית. בדרך כלל, הבחירה תיפול בין 2 סוגי המיגוניות הבאות:
- מיגונית ניידת אשר מאובזרת בדלתות וחלונות המותאמים לשהות ממושכת.
- מיגונית שאינה מאובזרת בחלונות ודלתות, אך מצוידת בקיר הדף רסיסים.
בין אם תבחרו בסוג הראשון או השני של מיגונית, מיגוניות אלו עשויות מחומרים חזקים ועמידים, לרבות בטון בעובי של כ-30 ס"מ בהתאם להנחיות פקע"ר.
כיצד לבחור את המיגונית?
כאשר בוחרים מיגונית מחיר הוא רק פקטור אחד שצריך לקחת בחשבון. בחירת מיגונית היא החלטה חשובה וכזאת שממש יכולה להציל חיים, לכן ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מיגונית, כגון:
סוגי האיומים באזור המגורים שלכם
בין אם אתם מתגוררים בדרום או בצפון הארץ, ישנם איומים שונים המאפיינים את האזורים האלו. לפיכך, אם אתם גרים באזור שבו קיים סיכון גבוה להתקפות טילים, כמו למשל בקרית שמונה או מטולה, תצטרכו לבחור מיגונית חזקה יותר מאשר אם אתם גרים באזור שבו הסיכון הוא אחר, כמו למשל גרדים או רקטות מכיוון דרום.
מס' הנפשות במשפחה שלכם
אם יש לכם משפחה גדולה, תצטרכו לבחור מיגונית גדולה מספיק כדי להכיל את כולכם. מבחינת עלויות, הן ישתנו בהתאם לגודלה של המיגונית, אך גם בהתאם לפקטורים של סוג מערכת סינון האוויר הקיימת במיגונית. כלל האצבע הוא שככל שיש יותר נפשות במיגונית, ככה מערכת סינון האוויר צריכה לקבל יותר חשיבות במהלך הצבת המיגונית.
התקציב שלכם להצבת מיגונית
מחירי מיגוניות משתנים בהתאם לסוג המיגונית, לגודל שלה ולחומרים שמהם היא עשויה. לכן, אנחנו ממליצים לערוך איזושהי השוואת עלויות בין מיגוניות מסוגים שונים. השתדלו לקבל לפחות 2 או אפילו 3 – 4 הצעות מחיר מספקים שונים, מה שיאפשר לכם לבחור מיגונית אשר עולה בקנה אחד עם התקציב שלכם.
כמה עולה להתקין את המיגונית?
הבטחנו להרחיב לגבי מיגונית מחיר ועלויות נלוות, כך שקודם כל, נציין מחירי מיגוניות. הנה מחירי מיגונית לפני מע"מ:
- מיגונית קירות הדף: מיגונית זו מוצבת על גבי משטח בטון, גודלה הוא 2.76 מ"ר ומחירה הוא 50,000 ₪.
- מיגונית קיר הדף: מיגוניות אלו מוצבות על גבי משטח בטון יצוק, הן אינן כוללות דלת ומיוצרות בגודל של כ-5.3 מ"ר. עלות המיגונית הזו היא 70,000 ₪.
- מיגונית עם חלון: מיגונית עם חלון ודלת מקלט, מציעה מרחב של 7 מ"ר נטו. מחיר מיגונית זו הוא 100,000 ₪.
- מיגונית מקלט: מיגונית זו מיוצרת עם חלון מקלט וכן דלת מקלט, גודלה הוא 4 מ"ר ומחירה הוא 75,000 ₪.
תוך כמה זמן מציבים את סוג המיגון הזה?
בהנחה שמזמין המיגונית הכין את התשתית הנדרשת הכוללת יציקת משטח מפולס וכן דרכי גישה, ניתן לספק מיגוניות תוך כ-21 ימי עסקים מרגע קבלת אישור התוכניות. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי בחלק מהמקרים ישנה דרישה לחבר את המיגונית לתשתיות שונות. מכיוון שהצפי לסיום ההתקנה עשוי להשתנות בין מקרה אחד לשני, חשוב לקבל מראש הצעת מחיר קונקרטית אשר כוללת את כלל עבודות ההכנה, ההצבה של המיגונית וכן כלל העבודות הנלוות לתהליך. כך מוודאים שמשך התהליך לא יזלוג מעבר למה שנהוג.
כיצד ניתן לאבזר ולמגן את המיגונית?
על מנת למגן מיגוניות בצורה הנאותה והמומלצת על ידי פקע"ר, יש לבנות את המיגונית בהתאם להנחיות עובי הקירות. לדוגמה, עובי הקירות של מיגונית יהיה 30 ס"מ, בעוד שעובי התקרה יהיה זהה ועובי הרצפה יהיה 20 ס"מ. יש לציין, דרישות עובי הבטון משתנות בהתאם לאזור המגורים, כאשר ביישובי קו העימות הנחיות פקע"ר עשויות להיות מחמירות יותר. כמו כן, על מנת להתאים את המיגונית לשהות ממושכת, ניתן גם להתקין על גבי הגג שלה לוחות סולאריים. חשוב לציין, התקנת הלוחות הסולאריים היא בעלות נוספת של כ-2,000 ₪.
לסיכום, כמה מילים על החשיבות של מרחב זה
בסופו של דבר, כאשר בוחרים מיגונית מחיר יהיה אחד הפקטורים העיקריים שאנשים ייקחו בחשבון. אבל, מיגוניות מהוות כלי בטיחותי חשוב שיכול להגן על אנשים מפני פגיעות אפשריות, ולא חסרות כאלו. לכן, חשוב לבחור מיגונית מתאימה לצרכים שלכם ולדעת כיצד להשתמש בה בצורה נכונה. מצד שני, יהיה פחות חשוב למצוא את המיגונית הכי זולה שיש בשוק. בסופו של יום, מיגונית אמורה להציל את חייכם, לכן גם אם היא עולה יותר ממה שחשבתם, מוטב לשקול לחיוב את המיגון.